Ana sayfa Borsa Analizleri Tradingview Hisse Tarama Nasıl Yapılır ?

Tradingview Hisse Tarama Nasıl Yapılır ?

162
0
Tradingview Hisse Tarama
Tradingview Hisse Tarama

Piyasalarda işlem yapmanın zorluğunu yatırımcılar bilir. Hangi hisseyi seçmeliyim ya da en çok kazandıran hisseler hangileri sorularını etrafınızda birçok kez duymuşsunuzdur. Bu sorulara sosyal medya platformlarında ya da çevrenizden yanıt aramak yerine yatırım yapacağınız şirketi kendi bilgilerinizle seçmek inanın birçok kez daha olumlu sonuçlar doğuracaktır. Neden mi ? Çünkü bir hissenin uçacağını kaçacağını kesin bilen birisi etrafındakilerle sizce paylaşır mı ? Ya da neden paylaşmak istesin ki ? Kazan-kaybet sistemi üzerine kurulu olan bir piyasada birilerinin kazanması için birilerinin kaybetmesi gerekir. Yatırım yapacağınız hisse senedini belirlemek için kullanmış olduğumuz yöntemlerden birisi olan teknik analiz ile Tradingview hisse tarama nasıl yapılır, hisse tarama formülleri nelerdir, hisse tarama robotu nasıl yapılır bu yazımızda detaylı olarak anlatacağım.

Tradingview üzerinde teknik analiz yaparak hisse seçimi yaparken yüzlerce hisse senedini incelemek zor geliyor olabilir. Sosyal medya platformlarında yer alan sözde üstatların 400 tane hisseden 1-2 tane seçip %5-10 gittiğini gördüğünüzde vauvvv dediğiniz oluyor mu 🙂 Sizce nasıl yapıyorlar ? Yüzlerce hisse senedini oturup tek tek izlediklerini mi düşünüyorsunuz ? Tradingview platformu bizlere belirli koşulları filtreleme yaparak istemiş olduğumuz şartlarda sürekli güncelleme yaparak bir robot gibi koşullara uyan hisse senetlerini önümüze getirebiliyor.

Tradingview Hisse Tarama

Tradingview hisse senetleri için teknik ve temel analiz yapabileceğimiz bir platformdur. Hisse senedi taraması yaparken bizlere sunmuş olduğu hisse senedi takipçisi ile belirlemiş olduğumuz koşullarda hisse senedi taraması yapabiliriz. Tradingview hisse taraması için öncelikle https://tr.tradingview.com adresine girip üst menüden sırasıyla takipçi > hisse senedi takipçisini seçelim.

tradingview hisse tarama
tradingview hisse tarama

Hisse senedi takipçisine tıkladıktan sonra sağ üst köşede bulunan “filtre” kısmına tıkladıktan sonra önümüze hisse senedi takipçi ekranına gireceğimiz koşullar ekranı gelecektir.

hisse tarama robotu
hisse tarama robotu

Yukarıda görmüş olduğunuz ekrandan teknik analiz ya da temel analiz yöntemlerine göre kendi koşullarınızı girerek hisse senedi taraması yapabilir oluşturduğunuz hisse senedi tarama robotunu şablon olarak kayıt edebilirsiniz. Kayıt ettiğiniz şablonu bir sonraki sefer çalıştırmak istediğinizde aynı koşulları tek tek girmenize gerek kalmadan robotu çalıştırabilirsiniz.

Örnek Tarama Robotu

Tradingview üzerinde sizlere örnek olması açısından basit bir hisse senedi tarama robotu beraber oluşturalım. Oluşturacağımız robotta hareketli ortalamaları kullanarak bir strateji oluşturacağımızı varsayalım.

Oluşturacağımız stratejide günlük zaman diliminde 5 ve 20 periyotluk hareketli ortalamaların kesişimlerini kullanalım. MA5 (Moving average 5) in MA21 (Moving Average 20) yi yukarı kestiğinde al sinyali oluşturmasını isteyelim.

hareketli ortalama stratejisi
hareketli ortalama stratejisi

Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi 5 periyotluk hareketli ortalama 20 periyotluk hareketli ortalamadan büyük veya eşit olduğunda (yukarı yönlü kesişim) hisse ekranımıza belirlemiş olduğumuz bu koşula göre uygun hisse senetli görünecektir. Görüntülemiş olduğunuz hisse senetleri belirlemiş olduğunuz hareketli ortalama stratejisine göre fiyatlar değişeceğinden sürekli güncellenecektir.

Tradingview hisse tarama ayarlarını kaydetme nasıl yapılır ?

Oluşturmuş olduğunuz stratejileri Tradingview üzerinde kaydedebileceğinizi yukarıda belirtmiştik. Yapacağınız bu işlemle 8-10 tane koşulu her defasında tekrar girmek zorunda kalmazsınız.

Tradingview hisse tarama ayarlarını kaydetme nasıl yapılır ?
Tradingview hisse tarama ayarlarını kaydetme nasıl yapılır ?

Yapmanız gerekenler oldukça basit. Tradingview üzerinde hisse tarama koşullarını girip sağ üst köşede çarpı butonuna bastıktan sonra önünüze hisseler listelenecektir. Listenin sağ üst köşesinde yer alan hacime göre liderler ya da en kapitalize yazan kısıma tıklayarak açılan ufak sekmeden ekranları yeni adla sakla seçeneğine tıklayarak oluşturmuş olduğunuz hisse tarama robotunu kayıt edebilirsiniz.

Önceki makaleAKYHO Teknik Analiz Görünümü 14/04/2021
Sonraki makaleBorsada Hacim Nedir , Nasıl Yorumlanır ve Hesaplanır
İstanbul Üniversitesi finans yüksek lisans öğrencisi. Fotoğrafçı ve sinemasever. Uzmanlık alanı: Portföy yönetimi

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here